Dansgezelschap Groundbreakers

Dance Foundation

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groundbreakers in China

Omdat Groundbreakers een Nederlands Chinees artistiek leider heeft, bewegen ze zich ook in het grote en bruisende China. De voorstelling Eigen Weg over het veelbewogen leven van Vincent van Gogh, reisde in 2015 af naar vier grote steden; Suzhou, Wuxi, Nanjing en Shanghai, Zhongqing. China was laaiend enthousiast over de Nederlandse hedendaagse moderne dansdrama die ze brachten.

In de lente van 2017 organiseert Groundbreakers in samenwerking met Jiangsu federation department of dance een grootschalig hedendaags dansfestival ‘Dutch China Spring Dance Festival Jiangsu’. Jiangsu federation department of dance organiseren jaarlijks een internationaal festival met competities, dansvoorstellingen en dans activiteiten, maar willen zich nu graag verbinden met het dansland Nederland.

Nederlandse gezelschappen die zullen afreizen zijn o.a.: Vloeistof, Panama Pictures, Korzo met Joeri Dubbe, DOX , Groundbreakers zelf en zelfs Cinedans gaat mee om het Chinese publiek kennis te laten maken met de vrijgeestige, hedendaagse professionele Nederlandse danscultuur.

 

©copyright GB2019