De kleine prins

Danstheater  voor 4 jaar

 

SYNOPSIS VAN  DE KLEINE PRINS

 

Geïnspireerd door het ontwapenende verhaal van De Kleine Prins, maakte Stichting Groundbreakers in haar nieuwe dansvoorstelling De Kleine Prins een handreiking niet enkel naar kinderen, maar ook naar volwassenen die vroeger kind zijn geweest. Een beter verhaal voor een échte familievoorstelling (vanaf 7 jaar) kun je je welhaast niet wensen. Deze theatrale, poëtische en ontroerende dansvoorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek waarin universele vragen over de reis die het leven is, gesteld worden.

 

De Kleine Prins gaat uiteindelijk over de vrijheid die je als kind hebt en die je als volwassene dient te koesteren.

 

Deze voorstelling zet je niet alleen aan het denken over je eigen leven, maar biedt ook een prachtig schouwspel door het mooie decor, filmische beelden en verschillende personages die er een rol in spelen.

 

Choreograaf Cunsong Xu ontwikkelde een eigen lyrische bewegingstaal, die dansante techniek combineert met een poëtische lading. In deze voorstelling zijn de theatrale elementen en een filmische structuur de basis voor de dansvoorstelling. Verschillende stijlen binnen de hedendaagse dans worden hier gecombineerd: theatraal, urban en performance. Spoken word of tekst en filmische beelden worden daarbij ingezet, wat het geheel tot een dynamische en sprankelende voorstelling voor kinderen en hun ouders maakt.

 

 

 dansgezelschap Groundbreakers

© copyright GB2019